Roastery Spotlight vol.1: Diving Into the World of Dialect Coffee

Roastery spotlight vol.1: duiken in de wereld van dialectkoffie

Stap in de wereld van koffiespecialiteiten met onze eerste Roastery Spotlight met Dialect Coffee, waar passie voor koffie het ritme van muziek ontmoet. We hadden het genoegen om met Mark Al-Shemmeri, de visionair achter het dialect, te spreken om ons te verdiepen in de kunst van het koffiebranden, het kruispunt van koffie en muziek, en onschatbaar advies voor koffieliefhebbers die aan hun speciale koffiereis beginnen.

Wat heeft u geïnspireerd om dialectkoffie te starten, en wat onderscheidt uw branderij ?

Dialect is een uitlaatklep voor creativiteit voor mij (Mark) en mijn zus (Hannah). We benaderen de dingen allebei zonder ons zorgen te maken over hoe de dingen gedaan moeten worden - door onze eigen weg te vinden. Het dialect ontstond kort nadat ik mijn doctoraat in de ingenieurswetenschappen over het branden van koffie had afgerond. Het was een manier om de dingen te delen die we allebei graag doen: wetenschap en kunst. We hebben nog geen eigen tastbare ruimte, maar we delen wat we kunnen terwijl we nomadisch zijn en koffie als ons platform gebruiken. Het is onze interpretatie van de koffies en de manier waarop we deze presenteren en delen met de wereld die we willen blijven delen.

Wat zijn je huidige favoriete koffiebonen die je hebt gebrand, en wat maakt ze speciaal?

Het is super moeilijk om een ​​favoriet te kiezen! Elke keer dat we een nieuwe koffie kiezen, wordt deze mijn huidige favoriet - op dit moment blijf ik terugcirkelen naar de camionetta anoxic washed roze bourbon die we uit grondstoffen hebben gehaald. Dit koffieproces is qua naam een ​​nieuw concept, maar bestaat al een tijdje (bekijk de grondstoffensite voor meer info). Ik denk echt dat dit het perfecte smaakprofiel is dat mijn voorkeur vertegenwoordigt: fruitig, maar niet te fruitig en super drinkbaar op filter en ook echt een aanvulling op dranken op melkbasis!

Hoe zie jij de relatie tussen muziek en koffie, en hoe beïnvloedt dit jouw benadering van het branden?

Ik en Hannah zitten allebei al een tijdje in heavy bands. Ik ben er niet van overtuigd dat we het een zonder het ander kunnen doen! Muziek, koffie en kunst zijn allemaal manieren om onszelf en onze creativiteit uit te drukken. Bij muziek gaat het om gestructureerde creativiteit, waarbij de riffs en woorden op een stuwende beat worden afgestemd, en voor mij geldt hetzelfde als het om koffie gaat. De structuur voor de koffieontwikkeling is het pad van groene koffie – via de brander, de molen, de extractor – helemaal tot aan het kopje. Het is aan ons om de juiste bonen te kiezen, het complementaire proces en de representatieve kunst die die multi-zintuiglijke ervaring in het kopje zo melodieus maakt.

Welk advies zou je geven aan iemand die nieuw is op het gebied van speciale koffie en deze dieper wil ontdekken en waarderen?

In de specialiteitenscene zijn er zoveel verschillende interpretaties van wat koffie kan zijn - dit maakt de gemeenschap zo speciaal. Ga dus op zoveel mogelijk verschillende plekken koffie proeven en vraag de koffiebranders en barista’s naar hun koffie. Het grootste obstakel voor de meeste mensen is het smaakprofiel van speciale koffie en het proberen te beschrijven ervan. Laat je niet afschrikken als je die super obscure frambozenvariëteit niet hebt geïdentificeerd! Hoe meer verschillende soorten koffie je drinkt, hoe meer smaakherinneringen je opbouwt en hoe zekerder je zult zijn in het omgaan met de smaakbeschrijvingen.

Bekijk het aanbod van Dialect op https://dialect.coffee/ - Je zult niet teleurgesteld worden!

Terug naar blog

Reactie plaatsen